top of page

Çiçek Bakımı, Uzun Ömürlü Çiçekler, Daha Canlı ve Sağlıklı Bir Görünüm İçin...


Evinize çiçek aldınız veya size çiçek geldi. Çok güzeller, peki ama şimdi ne yapmalıyım? Bu sorunun cevabı burada...


Öncelikle çiçeğiniz buket mi, vazo içerisinde suda mı, yoksa vazo içine sabitlenmiş bir aranjman mı?


Çiçeğiniz buket ise; bir kağıda ya da jelatine sarılı bir şekilde yahut sadece bir ip ya da kurdele ile bağlanmış şekildedir. Size ulaşır ulaşmaz yapacaklarınız sırasıyla şu şekilde:


(Çiçeğinizi Rosa nigrum.’dan aldıysanız buketinizin üzerinde çiçeğinizin daha uzun sizlerle olması için bir besin - vitamin paketi ve kullanım kılavuzu bulacaksınız. Lütfen kı

lavuzdaki yönlendirmeleri takip ediniz.)


• Buketinizi kağıdından nazikçe çıkartın

• Buketinizin sarılı olduğu ipi çözmek zevkinize bağlı olarak değişebilir. İpi çözerseniz tasarım bozulur. İpi çiçeklere zarar vermeden kestiğinizde serbest bir şekilde vazonuza yerleştirmek de tercih edilebilir.

• Çiçeklerinizin saplarından 1-2 cm çaprazlama kesin.

• Temiz bir vazo içine ılık su doldurunuz buketinizi yerleştirin ve tüm sapların en az 4 cm kadar su içinde olduğundan emin olun.

• Vazonuzu günlük olarak düzenli bir şekilde kontrol edip, her gün vazonuzu temizleyin ve temiz su doldurun. Çiçeklerinizin saplarından yıkayıp çaprazlama 1-2 cm kısaltıp temiz su dolu vazonuza yerleştirin.



Çiçeğiniz vazo içinde suda size ulaştı ise:

• Çiçeklerinizin tüm saplarının en az 4 cm kadar su içinde olduğundan emin olun.

• Vazonuzu günlük olarak kontrol edin her gün vazonuzu temizleyin temiz su doldurun. Çiçeklerinizin saplarından yıkayıp çaprazlama 1-2 cm kısaltıp temiz su dolu vazonuza yerleştirin.



Çiçeğiniz vazo içine sabitlenmiş bir aranjman olarak size ulaştı ise:

• Dizaynı bozmayacak şekilde vazoya su ilavesi yaparak çiçeğinizin ömrünü uzatmak mümkün. Çiçeklerin aranje edildiği yeşil süngerin nemli olması önemlidir. Günlük olarak çiçek diplerinden düzenli kontrol ediniz.


Önemli Not:

Çiçeğinizi direk gün ışığı, direk klima ve direk kalorifer vb. kaynaklardan uzak tutun. Serinde kalmasına özen gösterin ve sevginizle besleyin. Çiçeklerinizin keyfini çıkarın...


İstanbul ve Ankara için ücretsiz çiçek siparişi vermek için tıklayın: www.rosanigrum.com

69 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
rosa-nigrum-whatsaap-siparis-hatti.png
bottom of page